اخبار و اطلاعیه
1397/12/19 یکشنبه
برگزاری «سلسله نشست‌های حلقه مشاوران» به میزبانی دانشگاه پیام نور

.

‌‌‌‌‌‌‌معاونت گسترش زبان فارسی و ایران‌شناسی در دانشگاه‌ها و مراکز علمی خارج از کشور مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، با هدف آشنایی بیشتر و رایزنی با استادان محترم اعزامی برای برنامه‌ریزی دقیق، علمی و کارآمد، نشست‌های تخصصی با عنوان «حلقه مشاوران معاونت گسترش زبان فارسی و ایران‌شناسی در دانشگاه‌های خارج از کشور» را به تفکیک کشورهای مختلف برنامه‌ریزی کرده‌است. پس از جلسه آمریکای لاتین در دی ماه، دومین نشست درباره وضعیت زبان و ادبیات فارسی در کشور پاکستان با همکاری مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان دانشگاه پیام نور، و با حضور استادان اعزامی به این کشور و مسئولان و کارشناسان این معاونت، در روز سه‌شنبه ۱۶ بهمن ماه ۱۳۹۷ از ساعت ۹ تا ۱۴ در محل این دانشگاه برگزار شد.

استادان اعزامی حاضر در این نشست عبارت بودند از: آقایان دکتر پدرام میرزایی، دکتر علیرضا شادآرام، دکتر مرتضی عمرانی چرمکی از دانشگاه پیام نور، دکتر صفا کاظمیان از دانشگاه فردوسی مشهد، دکتر کمالی رئیس محترم آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان دانشگاه پیام نور، سرکارخانم دکتر....

برخی از مهم ترین مضوعاتی که در این نست مشورتی مطرح و درباره آن‌ها بحث و گفتگو شد:

- دپارتمان زبان و ادبیات فارسی در لاهور، قدمت ۱۵۰ ساله دارد؛ در حالی که در ایران، قدمت آن به ۸۰ سال می‌رسد؛

- اشتیاق زبان آموزی به ویژه شناخت ادبیات فارسی در این کشور فراوان است و باید برای گسترش زبان فارسی تلاش ویژه شود؛

- منابع درسی روزآمد، نیاز عمده و فوری آن‌هاست؛

- حدود ۱۵۰ هزار دانش آموز در کالج های پاکستان، یک درس زبان فارسی دارند. مقرر شد اعضای هسته مشورتی با حمایت وزارت علوم، برای تألیف منابع آموزشی جدید و مناسب برای آنان اقدام کنند؛

- مقرر شد وزارت علوم با همکاری دانشگاه پیام نور، مراسمی برای نکوداشت استادان بزرگ و نامدارو خادمان واقعی زبان و ادبیات فارسی پاکستان در ایران برگزار کند. پیشنهاده این مراسم را اعضای هسته مشورتی به معاونت گسترش زبان فارسی ارائه خواهند کرد؛

- لزوم حمایت از مجلات علمی تخصصی زبان فارسی در پاکستان؛

- لزوم توجه ویژه به نسخه های خطی ارزنده موجود در پاکستان که متأسفانه در خطر نابودی است؛

- لزوم روزآمد کردن سرفصل های درسی دانشگاه‌های این کشور؛

- لزوم توجه به معضل کاریابی دانش آموختگان دکتری زبان و ادبیات فارسی این کشور ازجمله تقویت درس زبان فارسی در کالج‌ها کخ نیاز به معلمان زبان فارسی دارند؛

- لزوم توجه به فعالیت شدید رقیبانی چون چین، ترکیه وکشورهای عربی برای گسترش زبان خود در پاکستان.

نشست سوم باز هم درباره پاکستان خواهد بود که در آن، دیگر فعالان و صاحب نظران حوزه پاکستان از وزارت امور خارجه، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و سفارت پاکستان در ایران شرکت خواهند داشت.

آرشیو اخبار